2018 Sommertræf SUDETERNE – POLSKE BJERGE

DET GLEMTE POLEN – EN UFORGLEMMELIG OPLEVELSE


17.7.-26.7.2018.


PRIS PR. VOGN MED 2 PERS.: 5.500,-KR

PRIS PR. VOGN MED 1 PERS.:  4.800,-KR

1 PERSON EKSTRA MED I VOGN.:   2000,-KR


I prisen er der inkl.:


- 10 dage med 9 overnatninger på Camping Wisniowa Polana (”Kirsebærdalen”)


Beløbet bedes indsat senest 01.april på 

1551 0010677939


- rundstykker/brød hver morgen

- busudflugter iht. program med besøg i forskellige 10 attraktioner

- lokalkendt dansktalende guide

- alle entreer betalt

- frokost under udflugterne inkl. 1 stk. drikkevare

- en festmiddag med musik, polske nationalretter og drikkevarer ad libitum (sådan da!)

- prisen er betinget ved min. 60 personer/30 vogne


TIRSDAG 17.7.2018


Ankomst til pladsen og velkomst. Både Kaj og vores guide Stoffer er på pladsen og tager imod os og bistår med Praktisk info. Når alle er ankommet afholdes der informationsmøde om forestående program og andre praktiske anliggender. Resten af ugen, når vi skal på busudflugter er der afgang ca. kl.9. – men det får i Nærmere besked om under informationsmødet.


Der tages desuden forbehold for, at der kan forekomme små justeringer, men hvis det hele


Klapper kommer programmet til at foregå på følgende facon.

ONSDAG 18.7. & TORSDAG 19.7.


 


Sightseeing i Sudeter-bjergene (50 km). Om formiddagen tager vi på en halvdagsudflugt og oplever flot bjergnatur, Kører gennem spændende landsbyer og naturområder.


Regionen hører under Schlesien, som først blev indlemmet i Polen efter 2.V.K. På turen fortæller guiden spændende historier fra tiden før, under og efter krigen, samt om de Vanskelige levevilkår folket måtte affinde sig i. Vi besøger også områdets største by Jelenia Goras, regionens hovedstad Med en befolkning på ca. 85.000 indbyggere.


På Rådhuspladsen får vi frokost og derefter bliver der mulighed for ture på egen hånd og nyde cafeliv, gågaden med utallige butikker og byens kræmmermarked. Sidst på eftermiddagen bliver vi transporteret tilbage til campingpladsen. Men ønsker man at blive længere i byen er der gode forbindelser med offentlig transport til Jelenia Gora. Desuden koster en taxa kun ca.100,kr.


 


FREDAG 20.7. & LØRDAG 21.7.


 


Wroclaw – (heldagsudflugt/200 km) en af Polens ældste og 4.største med en befolkning på 700.000 indb. Der bliver tid til at gå en tur på det smukke Rådhusplads og spise på et bryghus! Hovedpunktet bliver dog et særligt museum, hvor ét enkelt maleri udstilles! Der er tale om et af Polens nationalklenodier – det 2000 m2 store ”Panorama Raclawicka”. Der knytter en for danskere ukendt men for polakkerne særlig vigtig historisk begivenhed sig bag maleriet…


Der er fællesspisning på et hyggeligt bryghus på Rådhuspladsen og efterfølgende bliver der mulighed for at gå ture i den smukke og historiske bykerne inden vi kører tilbage til campingpladsen.


SØNDAG 22.7. & MANDAG 23.7.


Szklarska Poreba – er en flot bjergby, hvor vi tager liften op til udsigtsstedet oppe i 1300 meters højde. Vi ser også et vandfald og ikke mindst besøger et krystalglaspusteri og ser produktionen af krystalglas. Der bliver også mulighed for og tid til at handle i fabriks udsalget. Endnu engang er der fællesspisning på en lokalbeværtning, som vores guide har fundet til os, inden vi kører tilbage på campingpladsen.


Dæmningen i Pilchowice – (40 km) en af landets største (70 x 290 m) og ældste (1912) dæmninger i Polen. Bygget for at beskytte de omkringliggende landsbyer for årlige

Oversvømmelser fra smeltevand fra bjergene. På turen oplever vi enestående natur og udsigter! 


Lørdag aften er der festmiddag på pladsen med polske nationalretter og underholdning!

 


TIRSDAG 24.7. & ONSDAG 25.7.


Karpacz – Hammels venskabsby (4 km). Mange opfatter Karpacz, som turisthovedstaden i de polske Sudeter. Her ligger bjergkædens højeste top (Sniezka ca.1.600 moh.). Vi besøger en park med meget flotte og minutiøst udførte miniaturer af over 50 af områdets kendteste bygninger og steder – nogle af dem har vi set på vores ture!

Her i byen findes der også et kuriosum i verdensklasse – en ægte norsk stavkirke bygget i Sydnorge i 1200-tallet og flyttet hertil i 1800-tallet! Vi får frokost på en flot regional restaurant med lokal spise inden vi bliver kørt tilbage på campingpladsen.
Zlotoryja – er en gammel guldmineby, hvor alt guldet er gravet op for længe siden… Byen har dog en anden ”guldmine”, da der her findes verdens største julepyntfabrik, hvor der i perioder produceres op til 3.mio julekugler om måneden! Produktionen af de flotte julekugler består hovedsageligt af mundblæsning til håndmaling!
TORSDAG 26.7.2018.


Hjemrejsedagen efter individuel plan. Pladsen skal ryddes kl.12. God tur hjem alle sammen – og på gensyn!

 

Af hensyn til reservationer og diverse bestillinger er det nødvendigt med bindende tilmelding senet den 1. marts 2018

 

Prisen er betinget af at vi er mindst 30 enheder, men af hensyn til udflugterne (Busser) og diverse reservationer må vi helst ikke være mere end 40 enheder, så vi er nød til at sige: Først til mølle princippet må gælde.